torsdag 28. april 2011

Smileyface

Våren har inntatt Oslo for alvor, og det gjør noe med både kropp og humør! Vi holder på med opptak denne uken også, og det er fantastisk stemning på settet. Ikke alltid like lett å holde maska foran kamera heller, merker jeg blir ganske så fnisete utpå dagen, når vi har holdt på med filming et par timer. Men det kan bli bra TV det også ;)

Denne uken tilbringer vi hos nok en herlig personlighet. Kan heller ikke denne gangen avsløre hvem vi har med i programmet, men jeg storkoser meg hvertfall i denne ukens selskap.



Nå skal en god posjon sushi nytes, etter en treningsøkt med både løping og styrke på Elixia!

søndag 24. april 2011

Hyttekos

Påsken nærmer seg slutten, og jeg har virkelig storkost meg. Nydelig vær og masse hygge ute i sola har gjort denne påsken helt super. Blitt mye tid til både å slappe helt av, men også mye trening. Synes knapt det finnes noe mer motiverende enn å endelig kunne trene ute.

En leser lurte på hvordan intervaller jeg løper ute, og det er 4x4-intervaller. Jeg varmer da opp i ca 10 min, før jeg løper 4 minutter på så høy puls jeg klarer. Deretter jogger jeg rolig i 2 minutter, før jeg igjen løper. Dette gjentar jeg mellom 4 og 5 ganger alt etter hva dagsformen tillater. Supereffektiv utholdenhetstrening! Og det er ekstra tøft å gjøre det ute, fordi du da har mye mer variasjon i terrenget, noe som igjen gjør det tøffere for kondisjonen.


Verdens vakreste og beste mamma :)


Ble også litt tid til ridning denne ferien. Har storkost meg med den gamle ponnien min Lucky Boy, som jeg solgte for to år siden.

Håper alle har hatt en helt tipptopp påske!



onsdag 20. april 2011

Deilig påskesol

Sen påske betyr lite snø, noe som igjen betyr at påskefjellet ikke er like stas for min del. Derfor har jeg lagt påsken til Tjøme i år. Jeg elsker å være ved sjøen, og så fint som det er nå, med påskesol og alt, vet jeg vel knapt om noe deiligere sted å være for min del. Deilig å koble litt av mellom de hektiske opptaksukene også.

Men selv om det er påske og ferie, ser jeg ingen grunn til å trappe ned på treningen. Tvert i mot, det er jo helt fantastisk å trene ute i dette deilige været. Også kan man kose seg resten av dagen med god samvittighet!

Så i dag ble det langkjøring, i morgen venter intervalltrening med 4x4-intervaller.

Håper alle får en herlig påskeferie:)

lørdag 16. april 2011

Aftenposten

I går gjorde jeg et raskt intervju med Aftenposten, angående bloggen og trening. Tok også noen bilder til saken, som jeg regner med at dere ser har litt glimt i øyet;)

Ble selvfølgelig en real løpeøkt etter at jeg var ferdig, nok en langkjøring. Så i dag blir det intervaller! Gruer meg til å løpe intervaller med miCoach på øret, venter meg en ganske heftig økt.




I dag er det for øvrig bare 20 dager igjen til jeg skal løpe Sentrumsløpet. Jeg fikk en kommentar angående trening fram til et slikt løp:" Veldig inspirerende å lese dine treningsinnleg, fortsett med det :) Skriv gjerne litt om treningsprogrammet ditt frem til Sentrumsløpet. Skal selv være med på dette, og bør vel egentlig snart komme igang med å løpe litt lenger enn 5-6 km... "

Fram mot løpet kommer jeg til å veksle mellom å løpe langkjøring på ca 10 km og intervaller. Når jeg kjører intervalltrening er det som regel 4x4 som gjelder, men nå som jeg har begynt med miCoach kommer det til å bli litt variasjon i intervalltreningen. Kan derfor legge ut forslag til ulike varianter når jeg tester det.

Så for å svare på kommentaren jeg fikk, bør man fokusere mye på intervalltrening fram mot løpet, men også prøve seg på et par langkjøringer i uka, hvor man løper mellom 8-10 km. Da kommer du raskt til å merke fremgang. Det er også viktig å ikke glemme styrketrening oppi all løpingen. De dagene jeg løper intervaller kjører jeg også styrke, på både bein, mage, rygg og bryst. Veldig viktig å bygge opp musklene i beina, når man løper så mye.

Masse lykke til med treningen :)


torsdag 14. april 2011

SMIL

Er det bare jeg som går rundt og smiler om dagen? Rart hva litt sol og varme gjør med kropp og humør! I dag tok jeg turen rundt Brønnøya i Asker. Løp først Cooper-testen med hjelp fra miCoach, etterfulgt av en langkjøring hvor jeg løp i ca 45 minutter. Ganske tøft for beina, i og med at jeg var veldig støl etter gårsdagens hardtrening.

Men deilig var det!!! Når været er så fint som det er i Oslo nå, har jeg ikke samvittighet eller lyst til å gå inn for å trene. Og det var virkelig helt fantastisk å ligge på brygga å kjøre mageøvelser.

Og se hva jeg kom over da jeg lå på brygga, dette nydelige hjertet som noen hadde laget i vannkanten. Ganske så søtt... :)





onsdag 13. april 2011

Første økt med miCoach

PHJU!!!! Jeg har nå gjennomført en treningsøkt på, hold dere fast, 2 timer og 30 minutter. Jeg er helt utslitt, og ligger langflat i sofaen. Da passer det jo fint at jeg har invitert til middag her i leiligheten, med indrefilet og råstekte poteter;) Føler meg ikke helt i form til å kokkelere, men det får jeg bare ta meg sammen og gjøre!

Først trente jeg med miCoach på øret. Økten i dag bestod av langkjøring. Løp ca 10 km på en time, etterfulgt av litt rask gange. miCoachen var virkelig over all forventning. Når jeg saknet farten, ba den med raskt komme opp i puls igjen, og det var en fantastisk motivasjon å ha på øret. Tenkte å vise dere hvordan det ser ut når jeg nå har koblet miCoachen til Macen, og dagens økt har blitt overført til programmet. Da ser det nemlig slik ut.

Etter løpeøkten tok jeg turen innom Elixia, for å være med på Bikinis don't lie. En perfekt time med både kondisjon og styrke. Men veldig tøft etter å ha løpt en mil.

Så nå skal jeg kose meg med GOD samvittighet.

Veldig fint om dere kan komme med tilbakemeldinger på om dere synes det er morsomt at jeg deler dette miCoach-programmet med dere her på bloggen:)

Showman i kveld

I kveldens utgave av Showman er jeg som sagt gjest:) Programmet sendes på TV2 Zebra kl. 22.30.

Her er et lite klipp fra intervjuet, hvor jeg forteller om seansen da jeg skulle kle av meg foran Triana Iglesias. Hun er jo verdens skjønneste menneske, og ga meg masse råd og tips da vi skulle ta Alfa-bildene.

tirsdag 12. april 2011

Treningsplan: Onsdag

Jeg har store planer om å prøve å legge ut en oversikt over den kommende ukens treningsøkter hver søndag, hvertfall nå som miCoach motiverer meg så godt.

Og siden uken allerede er godt i gang, legger jeg nå ut morgensdagens treningsplan. Jeg skal ha en langkjøringsøkt på 60 minutter, etterfulgt av en time på Elixia som heter Bikini don't lie. Det blir en heftig treningsdag, men det må man tåle noen ganger;)

Gleder meg til å teste ut miCoach for første gang!

Adidas - miCoach

Meet my new bestfriend...


Adidas - miCoach. Et treningssystem for løping. Det er rett og slett helt genialt! Ved hjelp av pulsbelte og løpesensor skal denne paceren registrere hvor langt jeg løper, hvor fort og i hvilken pulssone jeg ligger i. Alt dette skal den så vurdere i forhold til treningsprogrammet som er spesialdesignet for meg, ved hjelp av miCoach-programmet.

På websiden til miCoach velger du ditt eget mål. Jeg har for øvrig valgt meg halvmaraton som mål denne våren, hvertfall frem til juni. Etter det får vi finne et nytt mål:) Øktene mine kommer stort sett til å bestå av langkjøringer og intervaller, + styrke. Så jeg fortsetter med mye trening også fremover, fortsatt 6 ganger i uka!

Inni mellom all treningsmusikken min, er det en stemme som ønsker meg velkommen, og som gjennom hele økten oppdaterer meg på hvordan jeg ligger an. "Speed up to green zone, five minutes". Du får altså hele tiden tilbakemeldinger på øret, også dersom du skal justere ned farten i forhold til pulsen.

Du kan også når som helst trykke på den store senterknappen å få vite hvor langt ute i økta du har kommet, hvor mange kalorier du har forbrent, hvor langt du har løpt og hvordan puls du har.

Dere kan for øvrig lese en bedre forklaring og vurdering av miCoach her, en test hvor de konkluderte med at ingen annen treningsgadget gir bedre treningsutbytte.

Kan også glede dere andre treningsentusiastene med at det mest sannsynlig dukker opp en konkurranse med miCoach i premie den nærmeste tiden! ;)

Showman

I kveld har jeg vært gjest hos Håvard Lilleheie i Showman, og det var selvfølgelig veldig moro. Håvard er jo en festlig fyr, og kjapp i replikken, så det ble et morsomt intervju:) Det sendes i morgen på TV2 Zebra kl. 22.30.

Kan nesten ikke beskrive gleden jeg fikk da jeg møtte sminkør og stylist, Robin, på TV2 i dag! Hun har stylet meg utallige ganger de siste årene, og er verdens skjønneste menneske. Det var derfor veldig hyggelig å sitte i sminken hos henne i dag. Vi gikk litt amok med fargene, så endte med en øyeskyggekombinasjon av blå, oransje, gul og grønn. I liked it!

TEAM ADIDAS



Den siste tiden har jeg fått mange fine tilbakemeldinger på treningsinnleggene her på bloggen, og det kan jeg garantere at det blir mer av nå fremover. Jeg har nemlig fått tidenes treningsmotivasjon!

Jeg har vært så heldig å bli en del av Team Adidas, et jenteteam som skal trene fram mot Midnight Sun Marathon, som går av stabelen i Tromsø 25. juni.

I går kveld var jeg på kick-off møte med resten av gjengen, og fikk utdelt både klær, nye løpesko og ikke minst, min nye bestevenn: miCoach. (Skal legge ut et eget innlegg om denne lille genitale dingsen senere i dag, det er nemlig min nye personlige trener).

Siden jeg skal løpe 10 km i Sentrumsløpet 7. mai, tenkte jeg kanskje å utfordre meg selv til å løpe halvmaraton i Tromsø. Er så redd for å belaste beina for mye, så mulig helmaraton blir litt for heftig.

Har fått lagt opp et strålende treningsprogram, som skal forberede meg på løpet, og jeg begynner allerede i dag med det nye treningsprogrammet. Føler jeg har et godt treningsgrunnlag, i og med at jeg er vant til å trene seks ganger i uken. Men det er alltid morsomt å utfordre seg selv på nye måter.

Er vel strengt at ikke mye annet som gir så bra motivasjon som nytt treningsprogram og fresht nytt treningstøy!

Så jeg håper dere vil følge med her fremover, lover å oppdatere dere ofte med hvordan programmet ser ut og går, og dele mange tips! I tillegg vil det komme flere superfreshe premier fra Adidas utover våren.

søndag 10. april 2011

Vinneren er.....

Håper alle har hatt en herlig helg! Selv mistet jeg stemmen på fredag, ikke like lett med TV-opptak da!

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene som kom inn til Redken-konkurransen! Det var utrolig mange bra kandidater, ikke lett å finne èn vinner denne gangen.

Men den heldige vinneren ble Molly, som skrev denne kommentaren på rim, (veldig imponerende!):

"Katarina, du flotte,sporty, langbente pike,

produkter fra Redken kan jeg definitivt like!
Ja,vinteren har latt mine lokker lide,
at mine splitter får hjelp er absolutt på tide!
Ingen ting nytter, manken er ute av kontroll
hver dag går jeg ut døra, som et lykketroll!

Så tenk om jeg så heldig skulle være, ja pakken din vinne,
jeg jeg ville kastet på hodet, latt håret få skinne!
Hverdags-luksus for fattig studine,
SOS hjelp for tuppene mine!

Generøs som få, en inspirasjon for mange,
når jeg leser din blogg er ikke timene lange!
Ja da flyr tiden, jeg drømmer meg bort,
i flotte bilder, i smått og stort!
Trening og shoots, fester og gøy,
sporty outfits og lekkert tøy!"


Send meg gjerne fullt navn og adresse til katarinaflatland@hotmail.com!


Lover ny Redken-konkurranse i nærmeste framtid, så stay tuned...

lørdag 9. april 2011

Dagbladet FREDAG

I gårsdagens utgave av Dagbladet FREDAG, var intervjuet jeg gjorde forrige uke på trykk. Det kan også leses her. Et hyggelig intervju å gjøre, og bildene ble kule. Snakket blant annet om bloggernes ansvar i forhold til trening og kosthold, et område jeg mener mange flere bloggere burde ta ansvar på.

Hva tenker dere om det?

onsdag 6. april 2011

TV-opptak


Kjole fra Ganni
Belte fra Nina Jarebrink

Da var vi ferdig med nok en opptaksdag! Fikk en kommentar på hva slags program jeg nå jobber med. Kan dessverre ikke fortelle så mye enda, men programmet heter hvertfall "Heder og Hammer", og jeg får møte utrolig mange spennende og flotte personligheter i løpet av denne opptaksperioden. Vi skal spille inn programserien til helt uti juni, så det er nok av programmer å lage! Men det liker jeg:) Konseptet er utfordrende, og man har alltid godt av å bli utfordret på nye ting.

Etter en lang dag orket jeg for øvrig ikke å ta turen inn for å trene på Elixia, jeg trengte frisk luft! Så da tok jeg turen opp til Sognsvann, og tok to runder der. Helt fantastisk å kunne løpe ute nå, gir meg mye mer energi enn å bare løpe på mølla.

Håper alle har en tipptopp uke - kjempemoro at så mange har meldt seg på i Redken-konkurransen!




tirsdag 5. april 2011

Motivasjon

Motiverende musikk er noe av det viktigste som gjelder for meg når jeg trener, særlig når det kommer til løpingen. Er vel strengt tatt bare liste-pop på spillelisten jeg bruker til trening om dagen, men den gir veldig god motivasjon.

Setter kjempestor pris på alle de hyggelige kommentarene dere har lagt igjen angående treningsinnlegg her på bloggen, det inspirerer meg til å skrive mer om nettopp det! Så tusen takk :)

Har dere noen bra tips på låter dere trener til om dagen?

Shorty

Antrekk fra Ganni

Hatt litt av en glamorøs dag på jobb; måtte stå på en blomsterpotte da jeg skulle ta de ulike introene. Ikke lett å være lav i denne bransjen;) (1.70 er vel egentlig ikke veldig lavt, og det har vel strengt tatt ikke noe å si hvor høy du er i TV-bransjen heller;) Men moro var det!

Og i dag har jeg hvertfall storkost meg på settet. Kan dessverre ikke fortelle hvem vi er på besøk hos denne uken, men det er helt klart en av de personene jeg beundrer mest, både karrieremessig og når det kommer til personlighet. Så det er stas!

I kveld har jeg fylt opp energilageret med både intervalltrening og styrke, etterfulgt av en deilig kyllingsalat. Namnam.

I morgen venter mer moro, lover bilder fra morgendagen også :)

mandag 4. april 2011

Vinn Redken-produkter


Da synes jeg det er på tide med en ny konkurranse her på bloggen! Denne gangen kan dere vinne en hel produktserie fra Redken. Denne serien heter Smooth Down, og skal gi tørt hår både glans og lettere å gre. Håret blir rett å slett glatt, lett å gre, fullt av glans og fritt for brus;) Mer informasjon om produktene dere kan vinne, finner dere her.

Jeg sverger selv til Redkens-produkter, og kunne ikke vært mer fornøyd! Premien består blant annet av shampoo, balsam, hårkur, serum ++.

Og alt du trenger å gjøre for å bli med i konkurransen er å legge igjen en liten kommentar i feltet under, eller eventuelt poste et innlegg på bloggen din om konkurransen, dersom du har det.

Den heldige vinneren trekkes på søndag. Lykke til!

fredag 1. april 2011

Trening

Er en stund siden jeg har skrevet et treningsinnlegg nå, så tenkte det var på tide! Får jo flere kommentarer angående trening og kosthold her på bloggen, og det synes jeg bare er veldig hyggelig. Hvis jeg kan bidra til å motivere andre til å trene, er jo det helt topp!
På mandag venter en ny opptaksuke for min del, og det betyr hektiske og lange arbeidsdager. Merker selv at det er fristende å da droppe treningen til fordel for sofaen, men det får jeg jo absolutt ikke mer energi av! For å opprettholde en god energi og det høye tempoet vi har på settet er jeg nødt til å trene etter jobb. Jeg vet at det virker som et kjempetiltak når man er sliten, men følelsen etterpå er jo helt fantastisk! Jeg har for øvrig lagt inn en treningsfri dag på onsdag, så ikke uken bare består av jobb og trening.

Slik ser hvertfall den kommende uken min ut mtp trening. Har aldri vært noen stor fan av å gå på gruppetimer, men etter jeg begynte på Elixia har det virkelig gitt mersmak.

Dette er jo mye trening i løpet av en uke, og da er det også viktig å spise sunt og variert gjennom hele uken. Dersom man dropper å spise oppi så mye trening, får man heller ikke maksimalt ut av øktene :)

Shoot


Merker jeg er veldig klar for helg nå! Gjorde en fotoshoot i går, som var litt hippie-inspirert. Veldig moro:) Men det skal sies at jeg er langt i fra noen modell, så er alltid litt nervøs når det kommer til å ta sånne bilder. Fotografen var heldigvis kjempesøt, så det ble en morsom dag. Gjorde et intervju også, og det kommer ut neste uke :)

God helg da dere!