mandag 26. september 2011

Vel overstått halvmaraton!

Som jeg skrev tidligere, gjennomførte jeg gårsdagens halvmaraton på ny personlig rekordtid! Slutttiden endte på 01.42.41, og det er jeg utrolig fornøyd med! Hadde planlagt løpet ganske nøye på forhånd. Hadde to armbånd på hånden, som begge viste hvilke mellomtider jeg måtte ha på hver km, for å ende på en viss slutttid. Det båndet jeg endte med å følge var båndet med tiden 01.43.00. Jeg lå da på hver km godt under de tidene jeg måtte være på, og gikk ganske hardt ut allerede fra start. 

Bildene under her sier vel sitt. Dette første bildet er tatt i innspurten. Her har jeg visst glemt alt jeg kan av løpeteknikk. Ikke mye å se til lave skuldre her...
Jeg gikk som sagt hardt ut fra start, og de første 15 km gikk faktisk ganske lett. Følte meg pigg i både bein og pust, og energien var på topp. Hjalp selvsagt enormt å ha både familie og venner langs løypa. De løp fra sted til sted, og heiet meg fram under hele løpet. De fikk stadig oppdateringer på mellomtiden min, så de pushet meg hardt når de fikk vite at jeg lå foran skjema! 


Men de siste 6 km var ufattelig tunge. Brakk meg da det var 1 km igjen, og hadde absolutt ikke noe mer å gå på da jeg løp de siste 500 meterne. Men det var helt rått å gjennomføre på en ny rekordtid, og jeg storkoste meg virkelig underveis. 


Til slutt endte jeg også på en 8. plass av 142 i min aldersklasse. Noe jeg selvsagt også er både fornøyd med og stolt av. 


Så nå er det bare å begynne forberedelsene til neste års løp. Skal løpe flere konkurranser, og planlegger å komme meg ned på 01.30-tallet. Det vil si mye og hard trening, men for en løpeelsker som meg er jo det bare ekstra moro med en utfordring.


Var det noen av dere som løp?

9 kommentarer:

 1. ... Men hvordan gikk det med duellen?

  SvarSlett
 2. Gratulerer!!
  Men hvordan endre duellen med han mannen (gjennom krafttak for kreft?)

  SvarSlett
 3. Jeg løp ikke, men stod ved innspurten for å heie i mål ei vennine - og da så jeg deg i forbifarta også :) og jeg ble så inspirert, neste år SKAL jeg!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med godt løp :-) Det virket iallefall som at du har gitt alt i og med at du var helt tom på slutten, og da har du gjort ditt aller beste! Jeg er helt overbevist om at du kan løpe på 1,35 til neste år - Spesielt fordi du er så glad i å løpe. Legg gjerne inn to intervalltreninger i uken; Det er da fremgangen kommer!

  Jeg løp på 3,07 på maraton, men passerte halvveis på 1,25 (ble tungt på slutten med andre ord...).

  PS: Du tapte vel ikke duellen i og med at du ikke har nevnt den med et ord???

  SvarSlett
 5. Gratulerer med fin tid og godt løp!
  Jeg koste meg på 10 for Grete tidligere på dagen, fin stemning i byen:-)

  SvarSlett
 6. Tuusen takk!! Og så utrolig bra at det inspirerer til å løpe neste år!!

  Til deg som løp på 3.07. For en FANTASTISK rå tid!!!! Jeg legger meg helt flat... Det er jo helt rått å løpe helmaraton på så kort tid. Regner med at du skal løpe igjen neste år?:)

  SvarSlett
 7. Hei!

  Ja jeg skal løpe igjen til neste år - Tror jeg skal melde meg på allerede nå (da er det ingen vei tilbake) :-) Men da skal jeg løpe på to-tallet...

  Og jeg håper å se deg på startstreken på en helmaraton en gang også!!

  Mvh.
  Kristian

  SvarSlett
 8. Gratulere!! Du er superduper, får lyst til å prøve meg på noe selv!

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye!! :-) Fantastisk med ny rekordtid og greier! Jeg hadde store planer om å løpe, men må nok ta det igjen til neste år! Igjen, gratulerer!

  SvarSlett