torsdag 29. september 2011

www.rosatest.com




Om noen dager starter Rosa sløyfe-aksjonen. Etter å ha engasjert meg med "Mål Krefter Mot Kreft", synes jeg det er veldig fint å bidra til mer oppmerksomhet rundt disse sakene. Nesten alle kjenner noen som har blitt rammet av brystkreft. Hver dag får 7-8 kvinner diagnosen brystkreft i Norge. Men takket være at sykdommen blir oppdaget tidlig, blir også veldig mange friske! 


Som jente er det utrolig viktig å vite hvordan man kan oppdage forandringer i eget bryst. Philips lanserer derfor i dag "Rosa Testen", en test hvor man lærer seg hvordan man skal undersøke sine egne bryster. 


For å lese mer, og ta den rosatesten, kan du gå inn på: 

Testen er også tilgjengelig som Iphone app. Laster du ned denne appen, helt gratis, gir Philips 10 kr til Rosa Sløyfe-aksjonen. 

Jeg skal hvertfall ta testen, og håper  DU vil gjøre det samme. 
Hjelp til ved å spre Rosa Testen og tips dine nære og kjære.

tirsdag 27. september 2011

Duellen

Foto: Per Thrana / DN

Tusen takk for hyggelige kommentarer i det forrige innlegget. Skjønner at det var flere av dere som løp selv, gratulerer så mye med vel overstått!! Flere av dere løp jo helmaraton, og det er jeg virkelig så imponert over. Satser på å prøve meg på helmaraton en gang i fremtiden jeg også:) Men for nå holder halvmaraton i massevis for min del...

Men hva skjedde med duellen min med Arthur Buchardt. Fredag kveld fikk jeg en telefon fra Arthur, som på grunn av ryggproblemer måtte trekke seg fra både løpet og duellen. Vi var begge utrolig skuffet og lei oss for at duellen ikke kunne gjennomføres, men helse kommer først, og når kroppen sier nei, er det ikke noe man kan gjøre. 

Det var selvfølgelig kjempesynd, og jeg hadde gledet meg som en unge til å knuse Arthur i løpet;) Vi gjorde derfor et nytt veddemål:

Alle minutter jeg løp under 01.50, skulle Arthur betale 1000 kr pr til Aktiv Mot Kreft. Så med min nye rekordtid endte vi opp med å gi 7000 kroner til Aktiv. Kjempemoro at vi fikk til et veddemål likevel, og jeg hadde virkelig noe å løpe for under løpet. 

Tusen takk til alle andre som også bidro med duell og donerte penger til Aktiv Mot Kreft! Jeg kommer definitivt til å jobbe med, og videreutvikle prosjektet mitt "Mål Krefter Mot Kreft". Det vil komme en ny sjanse til å løpe for en god sak, og da håper jeg DU blir med å løpe! :)

mandag 26. september 2011

Vel overstått halvmaraton!

Som jeg skrev tidligere, gjennomførte jeg gårsdagens halvmaraton på ny personlig rekordtid! Slutttiden endte på 01.42.41, og det er jeg utrolig fornøyd med! Hadde planlagt løpet ganske nøye på forhånd. Hadde to armbånd på hånden, som begge viste hvilke mellomtider jeg måtte ha på hver km, for å ende på en viss slutttid. Det båndet jeg endte med å følge var båndet med tiden 01.43.00. Jeg lå da på hver km godt under de tidene jeg måtte være på, og gikk ganske hardt ut allerede fra start. 

Bildene under her sier vel sitt. Dette første bildet er tatt i innspurten. Her har jeg visst glemt alt jeg kan av løpeteknikk. Ikke mye å se til lave skuldre her...








Jeg gikk som sagt hardt ut fra start, og de første 15 km gikk faktisk ganske lett. Følte meg pigg i både bein og pust, og energien var på topp. Hjalp selvsagt enormt å ha både familie og venner langs løypa. De løp fra sted til sted, og heiet meg fram under hele løpet. De fikk stadig oppdateringer på mellomtiden min, så de pushet meg hardt når de fikk vite at jeg lå foran skjema! 


Men de siste 6 km var ufattelig tunge. Brakk meg da det var 1 km igjen, og hadde absolutt ikke noe mer å gå på da jeg løp de siste 500 meterne. Men det var helt rått å gjennomføre på en ny rekordtid, og jeg storkoste meg virkelig underveis. 


Til slutt endte jeg også på en 8. plass av 142 i min aldersklasse. Noe jeg selvsagt også er både fornøyd med og stolt av. 


Så nå er det bare å begynne forberedelsene til neste års løp. Skal løpe flere konkurranser, og planlegger å komme meg ned på 01.30-tallet. Det vil si mye og hard trening, men for en løpeelsker som meg er jo det bare ekstra moro med en utfordring.


Var det noen av dere som løp?

Oslo Halvmaraton!



I går gjennomførte jeg mitt andre halvmaraton for året, denne gangen i Oslo. Det var en helt fantastisk opplevelse, storkoste meg virkelig! Skal skrive mer om dagen og løpet senere, må løpe av gårde på jobb. 


Men, ville bare dele med dere at jeg klarte å slå ny personlig rekord i går! Løp på tiden 01.42.41, som er mer enn ett minutt bedre enn i Tromsø. Det var en helt rå følelse å løpe hele veien, føle seg pigg i beina, og løpe inn til en sånn tid! 


Skriver mer senere. Ønsker alle en tipptopp uke:)

fredag 23. september 2011

Helg!


Ingen grunn til ikke å smile stort i dag, det er jo helg! ;) For min del betyr det opptak i dag, bursdag i kveld, og halvmaraton på søndag. Med andre ord, helgen blir ganske rolig før søndagens løp. Nå begynner jeg virkelig å gru-glede meg. Men skal bli deilig å få det overstått også. Krysser bare fingrene for at dagsformen er på topp på søndag:)


God helg, da dere!

onsdag 21. september 2011

Nye løpesko!

Når det kommer til trening, er det én ting som hvertfall må være på plass, og det er gode sko! Jeg har brukt lang tid på å finne hva slags type sko jeg liker best å løpe med, og hos Adidas har jeg funnet opptil flere. Det er jo en jungel av løpesko der ute, så når man først finner noen man liker er det greit å holde seg til de;)
Når man trener opptil 6 ganger i uken, er det lurt å ha flere par man kan velge mellom. For tiden bruker jeg to forskjellige modeller Adidas Supernova og Adidas Adizero. Ved mye trening blir skoene fort slitt ut, og jeg har i dag oppgradert et av parene mine. 
Mitt nyeste kjøp er Adizero Boston. Det er en lettvektssko, samtidig som at den har solid demping. Kommer nok til å bruke disse til intervalltrening, og lengre løp. Får se om jeg bruker de førstkommende søndag, litt risiko å løpe med helt nye sko på halvmaraton!






Mitt andre par heter Supernova. De er litt tyngre, og har en mer solid såle. Disse bruker jeg på langkjøringsturene. Har litt overpronasjon, og disse skoene gir derfor god støtte. 

 Gode løpesko er hvertfall alfa og omega! Dersom du ikke har noen gode par allerede, anbefaler jeg å ta turen til Løplabbet, hvor man helt gratis kan få en vurdering av hva slags sko man trenger. 

tirsdag 20. september 2011

5 days to go


Merk at den overskriften der ikke kommer fra meg, men fra duellanten min, Arthur Buchardt! For noen dager siden gjorde vi et intervju angående "Mål Krefter Mot Kreft" i DN, det kan leses her

Men når sant skal sies, er ikke maraton noe hvem som helst kan begi seg ut på, uten å ha lagt noen treningsøkter bak seg. Det ligger mye trening bak et sånt løp, og jeg merker virkelig at det nå kun er 5 dager igjen til jeg skal løpe halvmaraton her i Oslo. 

Jeg sover dårligere om nettene, og er stresset på om formen egentlig er der den burde være. Det er selvfølgelig ikke helt ideelt å tilbringe én måned på reisefot rett før et sånt løp, men jeg har prøvd å opprettholde treningsrutinene i så stor grad som er mulig, når man er på jobbtur. 

Og for en som er vant til å trene hver dag, er det litt av en overgang å redusere treningsmengden så betraktelig denne siste uka. Hadde en rolig løpeøkt i går, i morgen venter siste økt før søndag. Det blir en rolig tur da også, sett bort i fra de siste 20 minuttene hvor jeg skal løpe i det tempoet jeg planlegger å løpe i på løpsdagen. 

Så nå gjelder det bare å holde seg i ro. Blir mildt sagt rastløs av å ikke få "lov" til å trene så mye denne uken, men når selveste Jack Waitz sier at det er sånn det skal gjøres, kan jeg ikke annet enn å stole på det:)

Gjorde også et lite intervju angående trening og det kommende løpet under pressekonferansen til Oslo Maraton i går, det kan dere se her:)




søndag 18. september 2011

Herlige dager i Oslo


Etter én måned på reisefot, er det nå helt fantastisk å komme tilbake til hverdagen her i Oslo. Godt å være tilbake i rutiner, og slippe å måtte leve i en koffert. Deilig å være sammen venninner igjen, og bare tusle rundt i Oslos vakre gater. Deilig å være tilbake til sine vanlige treningsrutiner også. Blir aldri helt det samme å løpe nye ruter og trene på nye treningssentre hver uke. Sognsvann, Ullevålsæter, Brønnøya, Bygdøy og Elixia passer meg midt i blinken!!

Og med akkurat én uke til halvmaraton i Oslo, begynner nervene å melde seg... Men jeg gleder meg selvsagt masse! Som det konkurransemennesket jeg er, vil jeg gjøre alt for ikke å tape mot Arthur. Vi har som jeg har skrevet om tidligere, inngått et veddemål: Mål Krefter Mot Kreft.

Så nå gjelder det bare å ha nok is i magen til å ta en rolig treningsuke før løpet, sånn at energien er på topp neste søndag!

torsdag 15. september 2011

The Long Run

Som Plan-fadder mottok jeg i dag en mail angående Jentekampanjen 2011. Den ble lansert i dag, og går  ut på at man laster ned en app, ved navn "The Long Run". Ved å bruke denne appen kan man registrere løpeturene sine, og på denne måten være med på å "løpe" gjennom de 49 landene Plan jobber i. På denne måten viser du at du er engasjert og ønsker å bedre situasjonen til jenter i disse landene. 




Les mer om "The Long Run" her.

Jeg har hvertfall lastet ned appen, og gleder meg til å ta den i bruk. Nok en motivasjon til å løpe:)

tirsdag 13. september 2011

Oppladning til halvmaraton


Oslo Maraton nærmer seg med stormskritt. Om under to uker skal flere tusen teste formen i Oslos gater, og jeg er en av de som skal løpe halvmaratondistansen. Grugleder meg... Skal bli fantastisk moro å gjennomføre det, men det er ganske vondt underveis. Men husker følelsen etter å ha fullført i Tromsø i juni, og det er så absolutt verdt slitet!

Nå har jeg også vært så heldig at jeg har fått råd og hjelp fra selveste Jack Waitz!! Det er kanskje litt rart, men jeg ble nærmest starstruck da jeg snakket med han. Den kompteansen og erfaringene han sitter på er helt unik, og derfor var det ganske stort for en løpeentusiast som meg, å få hjelp fra han. 

Så nå er oppkjøringen før neste helgs løp i full gang. Tenkte derfor å dele noen av tipsene med dere. 

  • Målet med disse to ukene er å samle opp energi! Med kun to uker igjen, er det ikke mye man kan gjøre med formen. Det man ikke har fått gjort til nå, får man ikke gjort på den korte tiden som gjenstår før løpet. 
  • Den største feilen mange gjør er å trene for mye de siste ukene. Så kort tid før et løp skal man kun kjøre gjennom noen få rolig økter. Treningsmengden skal reduseres til ca. 40 %. For min del betyr det 3 økter i uka. 
  • Øktene skal ha relativt lav intensitet. Det blir derfor ingen intervalløkter på meg før løpet, kun rolige løpeturer på 45 minutter hver. 
  • Den siste økten før løpet, bør legges 3-4 dager før. Her skal formen testes. For min del betyr det at jeg skal ha siste løpeøkt onsdag, løpet er søndag. Denne økten består også av rolig jogging 45 minutter. Men de siste 20 minuttene skal jeg holde det tempoet som jeg planlegger å holde under selvet løpet. 
  • Kosthold er selvsagt også utrolig viktig før et slikt løp. Det å drikke mye vann dagene før, samt spise sunne og varierte måltider, er viktig. Man skal gjerne fylle opp karbohydratlagrene dagene før, men viktig å ikke overdrive. Pasta, poteter og ris er gode kilder. 
Håper det kan være til inspirasjon og hjelp til andre i forhold til trening! 

So long US, hello Oslo!






Etter noen fantastiske uker i USA, er jeg nå vel hjemme i Norge. Det har vært en uforglemmelig reise, og jeg har fått være med på så mye moro under innspillingen der borte. Er også veldig fornøyd med hvordan programmet utviklet seg, så nå er det bare å glede seg til "Sønner av Norge" kommer på skjermen;)


Døgnrytmen er for øvrig ikke helt tilbake, så jeg trenger nok fortsatt noen dager på å komme meg. Men bare det å sove i sin egen seng er helt ubeskrivelig herlig! 



torsdag 8. september 2011

BieberFever

Fikk tidenes beste gave av produsenten på "Sønner av Norge" i dag, nemlig en Justin Bieber-tannbørste! Ikke bare har den bilde av Bieber, den spiller også Bieber-låter når jeg pusser tenna. Én låt til morgenpuss, én låt til kveldspuss. Også varer låtene i nøyaktig 2 minutter, som er den tiden tannleger anbefaler å bruke på å pusse tenna. Haha, love America! 




tirsdag 6. september 2011

Berkeley

Nok en herlig dag her i San Francisco. Tok blant annet turen til Berkeley, som ligger en halvtimes biltur fra SF. Kjørte opp til en utrolig flott utsiktspost, hvor man kunne se både Berkeley, Oakland, San F og Golden Gate Bridge. Her gjorde vi blant annet åpningenstikket til "Sønner av Norge". 




Kun tre opptaksdager igjen nå, noe jeg merker at er ganske vemodig, samtidig som at jeg gleder meg masse til å komme hjem til Norge igjen:)

søndag 4. september 2011

Go Giants!

Med kun seks dager igjen i San Francisco, nyter jeg virkelig den siste tiden i USA. Føler meg så priviligert som får oppleve så mye gøy med den jobben jeg har, og ikke minst møte så mange spennende mennesker!

Hadde en utrolig kul dag i San Francisco, da vi dro på Giants-kamp. Giants er laget som gjelder i byen, og det var en helt ubeskrivelig stemning på stadion. Veldig moro å få oppleve noe som er så typisk amerikansk!




Ellers har dagene her borte gått til trening, shopping og jobbing! Er så heldig å bo i et koselig hus rett ved Golden Gate Park OG stranden, så hver morgen har jeg enten en økt langs stranden (som aldri ender) eller i parken. Perfekt start på dagen!

Men etter en måned borte, merker jeg hvor godt det skal bli å komme hjem til Norge igjen:)