onsdag 31. august 2011

Mål krefter mot kreft


Som mange av dere vet er jeg en løper. Jeg elsker å trene, og jeg elsker å løpe. Og nå er jeg så heldig å få bruke denne lidenskapen min til noe "nyttig". Jeg har derfor startet opp et prosjekt, som kan bidra til en sak som ligger mitt hjertet veldig nær.

Kreft er noe som angår oss alle. Vi kjenner alle noen som har vært, eller er rammet, av denne sykdommen. Selv har jeg også opplevd at noen som står meg nær har blitt syk, og jeg har lenge hatt en ønske om å bidra til kreftsaken, i en eller annen form.

Og nå har jeg altså kommet opp med et prosjekt hvor jeg kan få lov til å være med å bidra! I forbindelse med Oslo Maraton, som går av stabelen i Oslo 24. og 25. september, har jeg startet et prosjekt som heter "Mål krefter mot kreft".

Det hele begynte med at jeg i slutten av juni fikk jeg en telefon fra min gode venn Arthur Buchardt. Han hadde hørt at jeg hadde løpt halvmaraton i Tromsø, på tiden 1.43.00. ”Ydmyk” som han er, sa han klart fra at han lett kunne slå denne tiden, og utfordret meg til å kappløpe halvmaraton mot han i Oslo i september. Hadde jeg noe valg? Nei! Søndag 25. september skal derfor Arthur og jeg stå sammen på startstreken, slik at vi en gang for alle kan få avgjort hvem av oss som er i best løpeform. Vi ligger begge nå i hardtrening.

Jeg må ærlig innrømme at hvis jeg, som er 22 år, taper for en som er 63, vil selvtilliten få seg en alvorlig knekk….

Arthur og jeg har for sikkerhets skyld inngått et veddemål: Den som taper, må betale 1000 kroner pr minutt til ”Aktiv mot kreft”. Vi synes dette er en idé som flere burde bli med på. Lag din egen duell! Du kan utfordre en kompis, en venninne, mor, far, søster, bror eller hvem det nå måtte være. Ikke bare én, men gjerne flere for den saks skyld!

Distansen kan dere bli enige om dere i mellom. Veddemålet trenger ikke være 1000 kroner pr minutt. Beløpet kan være både større og mindre – og trenger ikke gå på minutter, men gjerne sekunder – i alle fall på de korte distansene.

Men husk: Beløpene fra alle veddemålene doneres til ”Aktiv mot kreft”!

På denne måten får vi ikke bare en ekstra inspirasjon til å konkurrere, men vi er med på å støtte en god sak – en sak som angår oss alle!

Alle veddemål kan registreres på Facebook-siden til Aktiv mot kreft, eller man kan sende en mail til Toril i Aktiv mot kreft, toril@aktivmotkreft.no, så vil hun legge inn veddemålene både på Facebook og på Aktiv mot kreft sin hjemmeside. Oppgjør for alle veddemål sendes til Aktiv mot kreft sin konto 8101.18.88704.

Det vil i tillegg bli trukket premier fra Adidas mellom alle duellantene!


Arthur og jeg løper for øvrig på Team AKTIV. Her får du startnummer, utstyr og løpeseminar – og alt overskudd går til Aktiv mot kreft. Les mer på www.aktivmotkreft.no/lop. Kan anbefales!

Håper jeg kan inspirere andre til å løpe, og ikke minst bidra til denne saken:)


4 kommentarer:

 1. Veldig bra innlegg, Katarina:-) Godt å kjenne at man kan gjøre noe for å bidra til en god sak. Håper mange melder seg på! Det skal jeg:-)

  SvarSlett
 2. Veldig bra tiltak Katarina :-) Håper mange vil følge ditt eksempel i Oslo Maraton. Jeg skal forøvrig løpe full maraton i Oslo - Gleder meg allerede...

  Idag arrangeres forøvrig Elvetrimmen - Løping opp langs Lysakerelva. En stor del av kontingenten går til aktiv mot kreft. Så møt opp !

  SvarSlett
 3. http://www.dn.no/dnaktiv/article2213837.ece


  Go get him ;)

  SvarSlett
 4. Hei Katarina!
  Så godt gjort av deg, du er et levende eksempel på en tiltaksrik og ekte person, LYKKE TIL!

  Har du lyst til å fortelle litt generelt om hva du spiser ila en dag og i forbindelse med trening som gjør at du opprettholder din energi og kan trene opptil flere ganger daglig?

  LØP PÅ!

  SvarSlett