torsdag 22. april 2010

Treningsopplegg! Og litt om kosthold...


God morgen! De siste dagene har jeg fått en del spørsmål angående treningsrutinene mine. Så her har jeg laget en oversikt over hvordan en typisk treningsuke ser ut for meg. Jeg har for så vidt skrevet et lite innlegg om dette tidligere, det kan du lese HER.

Jeg har sagt det før, men sier det igjen. Jeg er ingen treningsekspert, men trener mye, og derfor deler jeg gjerne mine tips med dere. Det finnes nok mange morsomme og mer varierte opplegg enn dette, men jeg er glad i å trene kondisjonstrening, og derfor blir det mye løping på høy intensitet på meg.

Mandag:
65 minutter
Kondisjon: Intervaller. Varmer opp med rask gange i 15 minutter. Så løper jeg 2 minutter på nivå 14. Dette er etterfulgt av 1 minutt med rask gange, før jeg igjen løper 2 minutter på nivå 14. Totalt løper jeg åtte intervaller.
Styrke: Mage, både vanlige situps, med ball og skrå situps. Jeg trener også knebøy uten vekter + ettbeinsknebøy som også er bra for balansen. I tillegg tar jeg pushups.

Tirsdag:
70 minutter
Kondisjon: 60 minutter på stepmaskinen, på middels intensitet.
Styrke: Samme mageøvelser som mandag.

Onsdag: 65 minutter
Kondisjon: Intervaller, samme som på mandag. Totalt blir det da ca 45 minutter på tredemølla.
Styrke: Samme som på mandag.

Torsdag:
60 minutter
Kondisjon: 45 minutter på stepmaskinen.
Styrke: Mageøvelser, ettbeinsknebøy og vanlig knebøy uten vekter. Noen ganger velger jeg heller å gå på en gruppetime på SATS. Er fint å gjøre det hvertfall en gang i uken, for å få litt variasjon i treningen.

Fredag:
65 minutter
Kondisjon: Intervaller, samme som mandag og onsdag.
Styrke: Samme øvelser som mandag og onsdag. Man trenger heller ikke å gjennføre samtlige av disse styrkeøvelsene hver gang, noen ganger velger jeg kun noen av dem.

Lørdag:
60 minutter
Kondisjon: 45 minutter på stepmaskinen.
Styrke: Mageøvelser.

Søndag:
Treningsfri! Er ikke alltid jeg trener lørdagene også, men som regel blir det seks økter i uken.


Jeg får også mange spørsmål om kostholdet mitt. Jeg er opptatt av trening, og ikke minst å leve sunt. Men jeg er ikke noen superkvinne som ikke liker godteri og annet godt! Sjokolade er for eksempel min favoritt!
Likevel prøver å jeg å begrense godteriinntaket til en gang i uken, litt må man jo belønne seg selv:) Jeg tror heller ikke noe på å kutte ut alt som er godt og mindre sunt, da tror jeg fort at man "sprekker".
Som regel starter jeg dagen med et par knekkebrød. Som et mellomtid spiser jeg ofte yougurt med musli. Til lunsj varierer jeg ofte etter hvor sulten jeg er, noen ganger består lunsjen av laks med grønnsaker, eller et par knekkebrød med ost. Til middag spiser jeg som regel det meste, jeg synes at en god middag er veldig viktig, ikke minst for hyggens del, så her er jeg ingen særing.
Når det kommer til brus og junk-food er jeg faktisk litt heldig, jeg liker ingen av delene, så det blir det lite av. Sushi derimot, er en vinner hos meg;)
Jeg har kanskje ikke det mest spennende kostholdet, og jeg spiser når jeg er sulten. Når man trener såpass mye er det viktig å få i seg nok næring, ellers merker jeg det fort på energinivået. Håper dette var til hjelp for noen:)
Har dere flere spørsmål, er det bare å fyre løs i kommentarfeltet.

5 kommentarer:

 1. Thea og Caroline22. april 2010 kl. 13:45

  Flott innlegg!!
  Vi lurte på om du kanskje kunne hatt en spørsmålsrunde igjen snart, som kan gå både til deg og Vadim? Også kunne dere jo kanskje svart på videoblogg?
  Hadde vært veldig kult med noen videoblogger hvertfall! :)

  SvarSlett
 2. Her var det mye og lære :D så flink du er med treningen da :D Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Oi, må si du virkelig går inn for å trene! Fullt program. Selv trener jeg svært sjeldent, finner ikke motivasjon til det. Men skulle gjerne gjort det. Blir litt lettere når jeg er ferdig med skole, da har jeg mer fritid ;P

  SvarSlett
 4. Hei Katarina!

  Gøy å finne bloggen din da :D Håper alt står bra til med deg. Jeg bor i Stavanger nå, men savner Tv2 studio i Nydalen kjempe masse! Beste jobben jeg har hatt og de beste folka å jobbe med! Er du der oppe så får du hilse så masse til Rune og Øyvind fra meg :D Spennende å se hvordan du har lagt opp treningen din. Jeg holder på med vektredusjon om dagen.. og det er ganske så tøft i starten når kondisen ikke helt er med meg, men det kommer vel etterhvert! Gøy med Zumba syntes jeg!
  Jeg skal følge bloggen din jeg. Spennende :D

  Klem Wanya.

  SvarSlett