onsdag 6. januar 2010

Treningsmotivasjon

På et av de forrige innleggene fikk jeg denne kommentaren: "Kan du ikke legge ut litt om hva som holder deg motivert og kanskje litt av noe musikk som passer bra til trening? :) Jeg prøver å komme inn i en rutine, hvor jeg får trent noen ganger i uken, men kjenner at motivasjonen ikke er helt til stede!"

Så da tenkte jeg å skrive et lite blogginnlegg om hva som motiverer meg, og hvilken musikk jeg hører på. Bare hyggelig om det kan bidra til at andre kanskje får litt motivasjon til å trene!

Noe av det viktigste er jo å finne en treningsform som passer deg. Og med passer deg, mener jeg at du må finne noe du synes er morsomt. For hvis du prøver en treningsmetode som du synes er gørr-kjedelig, kommer du å gå lei meg en gang!
Selv liker jeg kondisjonstrening, altså løping, veldig godt. Dette er noe mange andre mener at er veldig kjedelig, og derfor må dere selv finne ut av om dere liker det.

For å gjøre løpingen mer spennende kan du sette deg mål. Om våren/sommeren har jeg en egen runde ved sjøen som jeg løper hver dag, og jeg tar alltid tiden når jeg løpet. Og som den nerden jeg er, så skriver jeg alltid opp hva tiden min blir, slik at jeg hele tiden kan presse meg selv til å løpe raskere neste gang.
Men dersom man er på et treningssenter, er dette noe jeg synes er veldig kjedelig. Derfor løper jeg som regel intervalltrening på tredemølla, da forbedrer jeg også kondisjonen min. Jeg løper f.eks 8 eller 10 intervaller med høy hastighet i 2 minutter, for så å løpe sakte i 1 minutt.

Jeg holder altså motivasjonen ved å gjøre noe jeg synes er gøy når jeg trener. I tillegg merker jeg stor forskjell på hvor mye energi jeg har i hverdagen, de dagene jeg trener. Det er også veldig godt å holde seg i form, og ikke minst føle seg vel med kroppen sin. Jeg kan love deg at du raskt merker forandring på kroppen dersom du tar deg en økt i ny og ne.

Når det kommer til musikk varierer det veldig hva jeg liker å høre på. Men til løpingen liker jeg å ha musikk som holder meg i gang, altså ikke noen rolige låter på min spilleliste. Akkurat nå har jeg f.eks Britney Spears - 3, Cheryl Cole - Fight for this Love, La Roux - Bulletproof og Røyksopp ft Robyn - The girl and the Robot. Altså er det mye listepop som gjelder når jeg trener! Noen som har noen andre gode tips, til gode treningslåter?

Håper det kan bidra til litt motivasjon for noen. Og er det noen som har noen andre spørsmål de vil ha svar på, er det bare å fyre løs!

6 kommentarer:

 1. ja, vi har en del att städa också! känns ju jobbigt. ja det kan vi absolut göra :)

  SvarSlett
 2. hvor skal du begynne å jobbe, når du er ferdig med ferien?? siden du ikke skal jobbe i Waschera:))

  forresten; du er kjempe pen:))

  SvarSlett
 3. den beste løpemusikken synes jeg det er det norske bandet Span som sår for. Perfekt rytme, og pusher meg ekstra når jeg står på tredemøllen. prøv det ut hvis du blir lei av listepopen :)

  SvarSlett
 4. takk for svar. nå er det bare å sette i gang, og se hva som passer for meg :)

  SvarSlett
 5. Hvor skal du begynne å jobbe i Trondheim? Skal du bli innenfor tv-bransjen?
  Jeg syns du burde ha en spørsmålsrunde der du svarer på videoblogg, det hadde vært kjempe bra! :)

  SvarSlett
 6. Takk får tipsene!
  Har ikke helt motivasjonen på topp når jeg trener, så kan fort bli litt "slaskete" ;p

  SvarSlett